Nijverheidsstraat 32 2288 BB Rijswijk

Kies je eigen vaarroute

Vaar langs iconische gebouwen en pittoreske dorpjes.

EEN UNIEK BEELD VAN DEN HAAG VANAF HET WATER

Den Haag centrum

Vaartijd 3 uur (retour)

Deze afwisselende route brengt je langs allerlei bezienswaardigheden in en rondom Den Haag. Van de Mauritskade, het Strijkijzer en de Koningstoren van het Ministerie van Binnenlandse Zaken tot de Hofjeswoningen Om en Bij, het Tolhuisje en de voormalige snoepfabriek PECO Suikerwerken. Geniet van de historische pandjes en doorkijkjes die je onderweg tegenkomt.  

Er zijn verschillende terrassen die je kunt bezoeken tijdens de vaartocht. Leuke adressen zijn Kompaan Bier, Loetje, Capriole cafe, horeca rondom de Bierkade en de terrasboten bij de Veenkade. Tip, reserveer de boot een extra uur als je wil stoppen bij de Haagse Horeca.

 

EEN MOOIE ROUTE LANGS DE BEKENDE SLUISJES!

Leidschendam

Vaartijd 2 uur (retour)

Leidschendam is bekend vanwege de historische sluizen. Het is een echt Hollands waterstadje en een druk bezocht punt in de Vliet. Vroeger lag hier een dam maar daarvoor in de plaats is een karakteristieke 19e eeuwse sluis gekomen die het het peilverschil opvangt. Leidschendam is eigenlijk de ideale pleisterplaats! 

EEN TOCHT LANGS PITTORESKE PLASSEN EN DORPJES

Westland

Vaartijd 4 uur (retour)

Westland is een prachtige omgeving om te varen. Westland is bij iedereen wel bekend als het grootste glastuinbouwgebied van Nederland. Vroeger werden op deze vaarroutes producten van de tuinbouw vervoert naar de veiling. Je passeert op deze route natuurlijk de kassen, maar ook pittoreske plassen en dorpjes, het gebouw van de Delfts Blauw fabriek en de Groenveldsche Molen.  

ONTDEK HISTORISCH DELFT

Delft

Vaartijd 2 uur (retour)

Ontdek de rijke historie van Delft. Via de Schie vaar je naar Delft en vaar je langs het centrum van deze mooie stad. Bijzonder is de Oostport, gebouwd omstreeks 1400 en de enige overgebleven historische poort van Delft. De stad langs de vaarroute is levendig en gezellig, je passeert verschillende bruggen en meerdere roeiverenigingen. Na ongeveer een uur varen bereik je de ZuidKolk. Daar is het mogelijk om de boot aan te meren en te voet Delft te verkennen. Ook leuk is een bezoek aan Horeca zaak Huszar met een mooie terras op het water. De vaartijd retour Delft en Bootverhuur Haaglanden is ongeveer twee uur. Wil je de stad verkennen, of een terras pakken? Boek je boot een extra uur.

DAGTOCHTEN NAAR HET NOORDEN

Bezoek Leiden en de Vlietlanden

Vaartijd Vlietland: 5 uur (retour)

Vaartijd Leiden: 7 a 8 uur (retour

Met al onze boten kun je makkelijk een hele dag op pad, en dan zijn prachtige avonturen mogelijk. 

Vlietland: Na 2 uur varen richting Leiden kom je aan bij het plassengebied de Vlietland. Ga voor anker op de het Vlietland en ga lekker zwemmen en ontspannen. Er is veel groen en watersport. Willen de kinderen spelen? Bezoek het aqua klimpark? Zin om lekker te lunchen? Leg de boot aan voor horeca zaak waterfront Vlietland.

Leiden: Vanaf het Vlietland vaar je in een half uur door naar  Leiden. Kenmerkend zijn de vele grachten in de stad, je vaart met gemak door het stadscentrum en op zomerse dagen is het enorm gezellig met boten, terrassen op het water en mensen. Je hebt voldoende tijd om de stad te verkennen en een terrasje te pakken.

En moet je een keer naar het toilet? Er zijn voldoende plekken op de route waar een sanitaire stop gemaakt kan worden.

 

DAGTOCHTEN NAAR HET WESTLAND

Westland, Vlaardingen en Schiedam

Vaartijd 6 tot 8 uur (retour)

Westland: Het Westland is een prachtige omgeving om te varen, met veel sloten, polders en plassen. Een dagtocht in het Westland is een uitgelezen kans om de Foppenplas te bezoeken en heerlijk te zwemmen. De Foppeplas is goed te combineren met een bezoek aan Vlaardingen. Een alternatieve dagtocht in het Westland gaat langs Poeldijk en Naaldwijk, prachtig!

Schiedam: De route naar Schiedam passeert als eerste stad Delft. Dat is direct genieten van historie en de Oostpoort uit 1400! Na Delft volg je de Schie richting Spaansepolder en uiteindelijk Schiedam. Bijzonder aan Schiedam is dat je de oude stadsmolens heel goed kunt zien vanaf het water en er zijn veel historische bruggen. Ook liggen er oude schepen die het beeld compleet maken. Net alsof de tijd heeft stilgestaan. Er is genoeg gelegenheid voor een wandeling en een terras.