Nijverheidsstraat 32 2288 BB Rijswijk

Een boot huren is een geweldig uitje. Zeker in Den Haag. Tijdens de warme zomerdagen is het een leuk alternatief om de stad te ontdekken. Varend op het water zie je Den Haag zoals je de stad nog nooit hebt gezien. Je zit heerlijk ontspannen in je eigen boot, weg van de drukte op straat en toch kun je op een leuke manier de stad ontdekken. Wil jij een boot huren in Den Haag en ben je op zoek naar een vaarroute door Den Haag? Check dan deze mooie vaarroute door de binnenstad!

Ontdek Den Haag op een unieke manier

Den Haag is een van de mooiste steden in ons land. Ieder jaar komen hier ruim een miljoen toeristen om bezienswaardigheden als Mauritshuis, Historisch Museum, de Ridderzaal en het Binnenhof, Paleis Noordeinde, Huis ten Bosch en het Vredespaleis te bewonderen. Den Haag is een fantastische stad voor een dagje uit. Het is niet te groot, er is van alles te zien en er zijn tal van mogelijkheden om heerlijk te eten. Zeker in de zomer is het een leuke dagtrip.

Wie Den Haag op een unieke manier wil ontdekken kan ook een boot huren in Den Haag. Vanaf de grachten van Den Haag heb je een unieke kijk op de stad. Je hebt geen last van de drukte in de zomerdagen, maar kunt alsnog alle bezienswaardigheden ontdekken! Benieuwd? Bekijk dan toffe vaarroute door Den Haag.

Je kunt de route ook direct downloaden.

Vaarroute door Den Haag

Vaarroute door Den Haag

Als je bij ons in Rijswijk een bootje huurt, vaar je via de Zuidvliet en de Haagvlieg in slechts 40 minuten naar de binnenstad van Den Haag. Je komt Den Haag binnen op de ‘kruising’ tussen het Groenewegje en de Boomsluiterskade bij de Spuibrug. Hier kun je zowel links als rechtsaf.

In deze vaarroute door Den Haag slaan we rechts af en vaar je dus langs de Boomsluiterskade. Hier kun je direct aanleggen om wat te drinken mocht je dat willen. Vanaf de Boomsluiterskade is het niet meer dan de gracht volgen tot je bij de bekende Prinsengracht uit komt.

Langzaam vaar je langs het Centraal Station en het Malieveld. In de zomer is hier altijd wel iets te beleven. Vanaf hier kun je er voor kiezen om door te varen naar Scheveningen, maar als je de binnenstad van Den Haag wilt verkennen, is het beter om links af te slaan richting de Smidswater.


Varen door de oude binnenstad

Vanaf de Smidswater vaar je de oude binnenstad van Den Haag binnen. Dit is het mooiste deel van deze vaarroute door Den Haag. Je vaart langs eeuwenoude panden, gezellige restaurants, bijzondere bruggetjes en oude kerken. Bovendien ben je in de buurt van het Escher in het Paleis en het Mauritshuis. Vanaf de Smidswater vaar je naar de Hooikade waar je links afslaat naar de Mauritskade.

De Mauritakade is een van de bekendste kades in Den Haag. Aan het einde van de Mauritakade vind je de Koninklijke Stallen en Paleis Noordeinde. Hier moet je natuurlijk even stoppen want dit zijn twee van de bekendste bezienswaardigheden van Den Haag. Vervolgens ga je richting de Toussaintkade en de Veenkade onder het spoor door richting de Houtzagerssingel. Dit is weer een mooi stukje binnenstad van Den Haag.

Vanaf hier ga je rechts richting de Zuidwal, de Hooftskade, het Groenewegje en de bekende Bierkade. Langs deze kades kun je op veel plekken aanleggen om nog even wat te eten en drinken.

Bij de Bierkade eindigt de vaarroute door Den Haag en vaar je via de Haagvlieg en de Zuidvliet terug naar ons kantoor.

Download route.

Vaarroute Den Haag

Het Mauritshuis in Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *